Unduk Ngadau 2011: Here are the winners!

The judges has spoken… quickly after I post my favourites to win this year.

How do I get the winners result? Well Facebook of course! Few of my friends posted status update on the winners. Fellow blogger Mr. Stevie of kauluanexpress.com got the special photographer access, do have a visit on his website for the latest updates.

Lets move on, here are the winners of this year state level Unduk Ngadau contest… Oh, please note that the pic shown below was not taken from the crowning ceremony. I put the pic to showcase and introduce the winners, I’m pretty sure the crowning ceremony pic will be popping out on the internet soon.

undukngadau2011_winner_bo_tiza

Unduk Ngadau 2011 Winner – Bo Tiza Arthur S. Disimon from Penampang district.

pic source: pahaikan.com

 

And the runner-ups…

runnerups

Top (from left): 1st Runner Up – Jovenea Jim Lajim (Tamparuli), 2nd Runner Up – Caroline Anthony (Tuaran), 3rd Runner Up – Sophie Angela Kutam (Ranau)

Below (from left): 4th Place – Rachel M. Alliun (Kota Kinabalu), 5th Place – Alvera Raymond Kisil (Sandakan), 6th Place – Adeline Joyce Masidah (Likas)

pic source: ladymariah

*Update*

The night before the final round (30th May), 3 ladies won the Sodop Unduk Ngadau Subsidiary titles, Bo Tiza Arthur S. Disimon (Penampang) gets Miss Natural Beauty, Shirly Arichat Enggoh (Kuala Penyu) gets Miss Friendly and Gurjit Gonsilau (Putatan) gets Miss Pink. Shirly has also also won Miss Popular DiGi title.

4924

From left: Crystal Eve (2010 Unduk Ngadau Winner), Bo Tiza, Shirly and Gurjit

The Unduk Ngadau 2010 winner is also a beauty, just love her smile and her complexion.

crystel_eve_winner2010

Crystal Eve Huminodun William Majimbon

Some of my friends on Facebook had already guessed that Bo Tiza will win this year Unduk Ngadau. I haven’t seen her with my own eyes, but as an idiom sounds, “There is more than meets the eye”, I guess there is more to her than just her beauty alone.

What about you guys? Did your favourites win? Feel free to share your thoughts on the comment box below. 🙂

 

 

 

 

 

There is more than meets the eye…

You may also like...

29 Responses

  1. AWANG says:

    Congratulations to the winner…….

  2. Cynta says:

    I knew Penampang UN would win the crown!! She is so beautiful!! nonetheless, congrats to the rest of the winners 🙂

  3. Rungitom says:

    @Awang: So when is the state level Kumang Gawai be held? Now that Unduk Ngadau is over. 🙂

    @Cynta: There is more than just her beauty I think, thats why she won. 😀

  4. Wyne @ Mouren Mauve says:

    Bo Tiza is the niece to Chegu Carol's hubby. Some of my colleagues were also said she will be the winner for this year UN 2011. (^^)

    …so the crown goes back to Penampang (^^)

  5. AnnieMing says:

    Bo Tiza is my pick, and I'm so glad she won the title this year! 😀

  6. Rungitom says:

    @Wyne: ahh, I see, well Bo Tiza has won and they should rejoice! ^_^

    @AnnieMing: Hehe, sopporter c Bo Tiza juga. Unik juga nama dia kan? 😀

  7. CathJ says:

    kalau tingu all the runner's up.. ngam lah tu winner tu… hihihi… lawa..

  8. Amanda Christine Wong says:

    she's pretty no doubt, but…yawn. every year's the same – penampang, kk area, penampang, kk area.

  9. Asi says:

    Bo Tiza. Nice name, from the word Butiza which means wealth or fortune I think.

    Rungitom means the buah yang macam rambutan tapi isi masam tu ka?

  10. Anonymous says:

    Bo Tiza is one on my list to win the title 😉 So, really glad she won ^^
    Amanda~wat to say? Penampang folks owez produce a beauty 😉 hehe..

  11. Alv0808 says:

    Congrats to all of them 🙂

  12. Anonymous says:

    Punya bida muka c bo tiza. Hanya org penampang rasa dia lawa. Org lain semua tau yang judges sepakat sama fmly disimon kasi menang dia. IQ test pun failed tapi masih buli menang. Tapi yalah….organiser dari penampang, judges dari penampang…silap2 wogok yang wakil penampang pun buli menang!Tiada seri lagi ni unduk ngadau…. what a crazy result. Anyway, sia rasa kalau penampang asyik buat macam ni tiap tahun, lama2 kena tulah…..kotoh

  13. Anonymous says:

    wow…i agree with the latest comment. Actually di belakang tabir lagi lah banyak komplot organiser supaya c bo tiza bole menang. Maybe dorang tau si bo tiza tidal lawa so dorang mati2 mau kasi jatuh unduk lain terutama yang lawa2 mcm dari inanam & ranau. Unduk inanam punya baju organiser ambil last minute. Ntah apa lasan dorang. Then c madeline nandu(judge) pula kenal rapat si bo tiza. Sia dengar dia yang kasi train si bo tiza. So malula kalau tidak menang kan. Apapun, rakyat sabah yang pandai fikir tau sapa lebih layak menang! Boooo Tiza. Muka gemuk & mata sepet

  14. Anonymous says:

    hahaha….ya kan , memang sikit macam babi muka c bo tiza

  15. Rungitom says:

    @Amanda: Some of my favourites was not in the the Top 7 winners too.

    @Asi: O hai asi, ya betul tu, tapi ada juga yang manis ma. Susah mo jumpa sudah di kampung saya tu.

    @Anon1: Ahaa, supporter C Bo Tiza ya. Ada datang ka tengok di KDCA time tu?

    @Alv0808: yep, congratz to them. 🙂

    @Anon2, Anon3, Anon4: Hot juga ni isu dperkatakan d Fb dan Blog. Rasa teruk juga ada komplot2 ni tau, saya sendiri pun tdk dapat hadir d KDCA utk tengok dengan mata sendiri, so no comment laa pasal ni. Tapi saya harap laa tahun depan tiada pekara mcm ni berlaku. Buat apa mo komplot2 kan? kasi peluang sama dan diadili dgn baik.

    Sakit hati juga tau, baju untuk wakil Inanam kena tarik tanpa sebab, huiii, marah org Inanam sini. >:(

    Oh and by the way, terima kasih semua sebab bagi komen di post ini. 🙂

  16. Anonymous says:

    3 anon comments in less than 10 minutes…seriously…

  17. Rungitom says:

    @Anon5: Any comments on the winners? or did you commented previously? 🙂

  18. aC says:

    Those 3 anons sound as if they're one person creating other personas to look as if others are support him/her. I wouldn't be surprised if this was true.
    Nevertheless, unless there's solid proof, do not accuse as if you know it's the truth. And also, it is not right to bring and blacken the family name.
    I think Bo is very beautiful and has a sincere smile. Botiza punya mula macam babi? Sy rasa ko dlm minoriti la mo cakap macam tu, or ur probably just upset that ur kuda didn't win? Did you see Bo up close? She's gorgeous! If you're basing this on the photos, do remember that photos put 10 pounds on you..
    Anyway, congrats to Bo. I'm sure she'll be a great unduk who is humble and embodies huminodun. Also, she practices good values and dresses up decently, something that our past queen lacks.

  19. Anonymous says:

    santik ba c bo tiza…paling sy suka bila dia ni lancar cakap dusun…pandai makan makanan tradisi dusun kita..bukan ramai sumandak sabah kita yg masih bole speaking dusun dgn lancar oo..cuba dulu buat iq test dalam prtandingan unduk ngadau tp mesti jawab dalam bahasa dusun.hahaha kita tingu berapa ramai yg bole jawab soalan 🙂

  20. Rungitom says:

    @Anon6: Semua pun cantik cantik belaka, kasi manang lh semua haha. IQ test dalam bahasa tempatan?, bagagar owh dorg menjawab, hehehe. 😀

  21. Mr. Stevie says:

    I was one of the official photographers throughout the event. I managed to attend every rounds/judging namely Gala Night, Preliminary Round, Top 15 and Top 7. Based on my amateur lense, the contestants performed consistently and possessed strengths in their own unique way. Some are gorgeous, fair looks, while others well balanced in terms of overall beauty and knowledge. From what I've observed, I strongly agree with the top seven line-ups, just a little bit disagree with their placing. I thought Tamparuli/Ranau/Sandakan/Tuaran would make it! Apa-apa pun, mereka semua top 7 adalah pemenang (tiada yang kalah), cuma ada satu tempat untuk PENERIMA title UNK2011, dan penerimanya pada tahun ini adalah Miss Penampang. Saya berpendapat juri melihat potensi yang ada dalam diri/personaliti penerima title tersebut dan berkeupayaan untuk diketengahkan. Bertitik tolak daripada aspek ini penerima title tersebut dilihat mempunyai sedikit kelebihan (berbanding peserta lain) yang menarik untuk dikembangkan. Saya yakin, dalam tempoh setahun akan datang, Miss Penampang akan melalui tempoh pembelajaran yang mampu mematangkan diri beliau dan seterusnya memikul tugas dan tanggungjawab sebagai Unduk Ngadau (yang mampu mencontohi lagenda Huminodun).

    Saya tertarik apabila Miss Penampang mengatakan "saya minta maaf sebab nervous." Ia melambangkan kesantunan bahasa dan rasa rendah diri beliau kerana saya percaya pada ketika itu beliau sendiri merasakan tekanan yang SANGAT hebat serta saingan yang cukup mantap daripada rakan-rakan seperjuangan beliau. Dan, beliau masih mampu untuk menguntum senyuman dan mengatasi detik-detik yang agak meresahkan itu. Perkara ini, pada pandangan saya, dilihat sebagai suatu yang mengkagumkan apatah lagi memikirkan kepada faktor umur/kematangan/pengalaman beliau yang ternyata cukup "raw". Sepanjang mengambil gambar beliau, saya dapat menangkap kegusaran yang terpalit di wajahnya dan adakalanya kurang yakin dalam diri beliau. Namun, masih mampu ditangani dengan cara beliau yang tersendiri. Peserta lain? Sama saja bah. Semua tidak terlepas! Semua pun ada juga yang takut-takut dan kurang confident.

    On the other side, I think Miss Penampang's overall mark is still in the leading position after the QA session ended. She might have obtained the lowest marks among others during QA, but who knows maybe the other criteria helped her in the total marks?

    To top all, whatever it would be, let us come back to the objective. What is the UNK objective? Is it still relevant till now? Tepuk dada, tanya akal fikiran.

    Just my humble two cents 🙂

  22. Rungitom says:

    Thanks for your opinion Stevie, nah, terbuka sudah mata saya lagi. 😀

  23. Anonymous says:

    i sense nepotisme in the selection of the winner here…..

  24. ladymariah says:

    love bo tiza

  25. Rungitom says:

    Thanks again for your comments dear reader, but I must remind you, please do not flame other reader comments.

  26. chegu carol says:

    Kesian bah niece saya kena cakap muka macam babi. Bagus2 muka dia muka manusia…tidak apa lah Bo…biarlah mereka dengan labu2nya…We know our 'pearl' best and we know she deserves it.

    Sekian terima kasih ^_^

  27. Rungitom says:

    @Chegu Carol: Apa apa pun, Bo Tiza now have her responsibility as reigning Unduk Ngadau winner. All the best for her, may she set an example to other young ladies. 🙂

  28. Anonymous says:

    Sy peminat Petandingan Unduk Ngadau dr Sarawak…sy perhatikan pemenang Unduk Ngadau 2009 dan 2010..sgt cantik bah!!!!!…syg skali pemenang tahun ini tidak seberapa..sorry krn kritikan ini..love u Sabah^^

  29. mata puok says:

    saya rasa unduk ngadau daripada ranau yang patut menang.. bo tiza gemuk pipi.. senyuman buat2 x natcural langsung.. bo tiza bayar hakin untuk menanag… kalau x percaya rujuk… http://www.dusunkini.com.my.. smua info dan sumber bukti dari sini…peace..:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge