Sabahan Sunday: Ni kali lah

Ni kali lah, sa post ni entry 100% Sabahan slang. Bukan selalu bah, starting dulu time hari minggu ja.

Apa khabar semua? harap semua steady-steady ja minggu ne, yang kogutan tambah tidur, yang baru balik dari tamu minggu.. “ada kuih tarang bulan ka ko beli?”, yang sambut bestday ni hari (adik sama auntie sa), Happy Bestday!! Tengok di luar cuaca mendung, tadi hujan, tapi gantung sebab sekejap ja ni. Kalau lama kan, inda lah tertulis ni entry sebab siok tidur balik.

Apa cerita ni hari tu kamu cakap Sabahan, entry dulu bukan main lagi ko speaking?

Saja bah tukar-tukar selera, sambil dengar-dengar koleksi lagu Juara Sinding 1992, tiba-tiba pula keluar ni idea mo post dalam Sabahan style.

Apa lagu ko dengar sekarang?

Bini tuntut ninja turtle, hehehe

Bah, pa cerita?

Sa pass ujian komputer/ujian undang-undang KPP, muka gembura macam #katakgembira (#feelsgoodman).

feelsgoodman

Pikir susah sangat laa pasal baru malam hari lima sa study tu buku undang-undang. Tambah lagi datang lagi sakit sa, mana dapat konsentret. Tapi syukur, pass juga laa saya, ngehehehe; tinggal amali bengkel lagi sa dapat sudah lesen L. Tapi kan, sa bingung ni mula-mula mo cari tu pejabat Rilek untuk ambil tu test, rupa-rupanya, dakaaat seja sama hidung saya,

RilekKKcopy

Sini sebelah CIMB cawangan Kampung Air tu tempat dia, kabur sudah di tu signboard dia…

RilekKK_2copy

Harap ni tahun juga laa sa dapat lesen P, bulih round-round Sabah suka hati, karaoke sana D-Junction, atau ber-shisha sana Tanjung Aru.

Bulih tu Tom, yakin seja.

Can bah if me. 😛

Lagi, ada pa cerita lain? tu seja?

Teda lah yang menarik, bisuk kerja susah, dan ada entry baru lagi untuk Music Monday, kalau mau tau apa lagu dia nanti bisuk kamurang check sa punya blog kio.

Awal bah.. Share-share lagu Sabahan dulu bah sebelum ko kasi habis ni entry.

ooo bah, ni lagu sa kasi share sama kamurang,

Nanti hari minggu sa post lagi satu entry untuk Sabahan Sunday, bah, enjoy-enjoy lah hari minggu kamurang kio. 😉

 

 

 

 

 

Wahai (s)umandak, jangan sumbung-sumbung~♫

You may also like...

7 Responses

  1. kay masingan says:

    bah gud luck..dulu sa ambil undang2 test tu di area bundusan o..dakat sana perodua tu…

  2. Dev Clarehova says:

    Muka kayu balak sa punya lagu wajib dari kici sampai skrg o tom ;))) hahahahhaa

  3. Rungitom says:

    @Kay: Terima kaseehh~, 😉

    @Dev: Tatap, sa punya feveret juga bah. 😀

  4. MyGamanBorNeo says:

    bah, siuk jg gia idea ko ni tom. ada post khas utk sabahan sunday. Gud luck kio.

  5. Cindy Chriselda JC says:

    dulu pun sy bingung mo cari ni tmpt ni. siap call tutor sy lg tnya dmana tau2 dpn2 sj ba sy bdiri sn. hehe.tp yg x siok dia rmaiiiii sgt urg then plg rmai itu ic merah. >.<

  6. Wyne @ Mouren Mauve says:

    Bulih bah kalu ko XDXD

  7. Rungitom says:

    @MyGamanBorNeo: Ya, hehehe. Tiba-tiba keluar ni idea, pelayang terus. 😀

    @Cindy: Sa sasat sampai di DBKK ban mencari ni tempat. 😛

    @Wyne: Okeeh! ngehehehe XD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge