Sabahan Sunday: Mana tu kadai?

Macam lama sudah kan sa tidak post blog stail Sabahan? Hehe, macam hujung minggu kamurang? ok bah kan? Sya bukan sekadar ok, sangat relax macam ni duku dalam gambar di bawah,

Ok, sya start dari ni post sya buat di FB kelmarin (Sabtu)

Kawan sya tanya, mana juga ni tempat, sa cakap siiinii KK juga baitu, tidak pun jauh sangat.

Kalau kamu tau mana tu bangunan ATI College, atau tau mana Borneo Backpackers Lodge, haa, sana lah dia tu.

Stay-stay di luar sambil minum kopi sajuk a.k.a kopi stout, tidak panas juga sebab tempat dia memang berangin.

Tempat dia memang tidak bising sangat walaupun sebelah jalan raya saja, itu yang bikin sa heran sikit. Best juga kalau mau bawa sumandak dating sini, bajet ma, sudahlah tidak bising, berbisik-bisik lah kamu kata cinta sampai petang. Cinta kopi sajuk urang bilang.

Sya stay kejap ja itu time sebab tulung kawan pigi sukat Atkinson Clock Tower, ah, itu naanti sa blog, mau minta approval dulu. Penat juga mau ukur itu ini, tapi dapat pengalaman yang paling special.

Ni hari minggu (Ahad) baru sa dapat pigi tengok wayang, The Bourne Legacy ni kali. Lepas habis tengok wayang sa pigi kadai buku Times. Pasal tidak mau kasi lama simpan voucher RM15 saya, sa pigi lah cari buku yang best untuk dibeli. Dalam semua buku, ini juga sya (ter)beli…

RM16.55 lepas diskaun, ok laa kan?

Oh ya, ni hujung minggu kan, balik-baalik sa dingar komplen pasal traffic jam di KK, sibuk kali pasal mau dekat sudah Hari Raya. Ni sya punya terek kalau tidak mau stuck dalam traffic jam,

Satu, bangun awal, jalan awal. Kalau kau malas-malas, confirm kamu ikut jam di jalan raya.

Dua, naik lah bas KK KK jalan teruss atau kamu naik beskal, dari kau ja baitu.

Tiga… eh habis sudah, teda lagi. Kamu ada cadangan lain ka?

Dengan itu, sekian saja untuk post Sabahan Sunday hari ini, jumpa lagi minggu dapan. 🙂

 

 

 

 

 

boss, kopi sajukk satu.

You may also like...

9 Responses

  1. Fadzmie says:

    Itu buku lah the next book I want to buy, kalau turun KK nanti. Haiya. Kena turun cepat ni, nanti kehabisan. Haha.

    • Rungitom says:

      Ada stok baru sudah bro, siap kena jual satu set lagi. :thumbup
      Rungitom latest entry..Its another long weekendMy Profile

  2. Wyne Mouren says:

    Tu Kupi Stout mesti dicuba. Tatap! Aramaiii tiii dia bilang!
    Wyne Mouren latest entry..Bersahabat Biarlah SelamanyaMy Profile

    • sy pn mau try2 2 kupi stout..buli kaitu??..haahhaha
      Ashley Easther latest entry..Only In MalaysiaMy Profile

  3. DoRa says:

    That book, heard it before from a friend 😉 apparently it will make you blood rushing fast.. haha
    DoRa latest entry..UpdatesMy Profile

  4. Margaret says:

    I have finished reading the whole Fifty Shades Trilogy (3 books). Girl/Ladies! Go buy! now, now, now! XDDD
    Margaret latest entry..Hello Kitty Gila Sales Coming Soon!My Profile

  5. Aurora says:

    Uii masi ada lg kaitu jual tu buku? Sbb 2015 da nh. Hehe. Sy dgr2 kna banned baitu buku d msia. Haiyaa

    • Tom Rungitom says:

      Dingar2 mcm begitu juga, kalau buku dia tidak kena jumpa sudah, terpaksa lah cari yang eBook (pdf) punya. 😀
      Tom Rungitom latest entry..Malaysia Stamp Issue 2015: Stamp Week 2015My Profile

  1. 30 Aug ’12

    […] will be held at Borneo Museum 1945 Kopitiam from 12 noon. Below are the details from their event page, All Heritage Sabah Supporter and Members […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge